Birželį buvau užsiminusi apie dar mažiau laiko reikalaujančius desertus. Manau, kad vidurį perkopusi vasara kaip tik ir yra pretekstas tokiems dalykams. Juo labiau, kad orams panašėjant į tropikus, nesinori pernelyg ilgai užtrukti virtuvėj, ką jau kalbėti apie įjungimą tokių įrenginių, kaip orkaitė.
Iš tikrųjų draugei esu dėkinga už šitą recepčiuką dar ir dėl to, kad tik šitaip mano Mademoiselle pagaliau ragavo kefyrą! (tiesa, nelabai žinodama to :) Galima sakyti, kad smulkmena, bet visi juk žinom apie raugintų pieno produktų vertę ir naudą. Tiesą sakant, aš ir pati šiaip jau nepuolu ant to kefyro... Bet kai šaldytuve apsigyvena šitas skanėstas, tai durys neužsidaro.
Spanguolių putėsiai
0,5 l kefyro,
300-400 g (šaldytų) spanguolių,
4-5 arb.š. birios želatinos,
vanilės ir cukraus pagal skonį.
0,5 l kefyro,
300-400 g (šaldytų) spanguolių,
4-5 arb.š. birios želatinos,
vanilės ir cukraus pagal skonį.
Aš gaminu šitaip: spanguoles truputį pakaitinu ir pertrinu per sietelį, kad neliktų odelių. Želatiną išbrinkinu truputėlyje vandens, tada ištirpinu ir supilu į dar šiltas spanguoles. Į spanguoles dedu cukrų, vanilę, pilu kefyrą ir plaku mikseriu. Viskas keliauja į desertinius indus, iškart į šaldytuvą ir po gerų kelių valandų – į pilvą :)
Siūlau išdrįsti net jei nemėgstat kefyro (nebent jis galėtų sukelti anafilaksinį šoką :))
Ir dar. Laura gamino su raudonaisiais serbentais (vietoj spanguolių). Sako irgi skanu. Aš kol kas nebandžiau vietoj spanguolių kitų uogų, taigi už tokį sumanymą atsakingi jūs patys. Jei gautųsi naujų skanių variantų – rašykit..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą