Vasara kupina įkvėpimo, bet rankos tinginiauja arba atostogauja (negaliu nuspręsti). Galvoje knibždėte knibžda sumanymų, bet progų ir laiko surandu tik maistui ir šiaip visokiems pafotografavimams. Laukiu kokio ilgo lietingo savaitgalio, kad galėčiau paleisti rankas į darbą. O kol kas apie braškes. Kaip gi čia dabar, birželis baigiasi, o mes dar apie braškes nerašėm :)
Kiekvienais metais bandau atsivalgyti braškių, bet nelabai pavyksta. Imu galvoti, ar tai išvis įmanoma. Gal kas žino kokį patikimą būdą tai padaryti?
Neskaitant visų man žinomų braškių vartojimo/atsivalgymo būdų, šiemet atradau dar kelis naujus.
Pats nerealiausias – braškės su rugine duona ir šokoladu. Žinau, iš pirmo žvilgsnio gali keistai atrodyti, bet sakau – pabandykit. Ruginės duonos (aš pirkau porcijinę) riekelę dėti į skrudintuvę, išėmus ant jos iškart pasodinti kelis gabalėlius šokolado, ir kai šie išsileidžia nuo duonos šilumos, galima kviesti braškytes (jei stambios – pasmulkinti). Smaližio pusrytis. Arba šiaip popietės desertas. Niam-nia-realu.
Beveik kaskart atsidūrus parduotuvėj, Mademoisell‘ė vis išzyzia ledų. Ir išsirenka tą dažytą vaisių skonio vandenį, ant kurio parašyta ‚šerbetas‘. Įsivaizduodama, kad esu rūpestinga mamytė, pagaliau pagaminau seniai žadėtą šerbetą pati. Šįkart iš braškių ir persikų. Manau mūsiškis vertas savo prašmatnaus vardo. Ir gaivina puikiai.
Braškių-persikų šerbetas
400 g braškių
3 persikai
120 ml vandens
60 g cukraus
pora šaukštų citrinos sulčių.
Vandenį užkaitinti su cukrumi ir citrinos sultimis iki virimo. Sirupą atšaldyti. Į blenderį sudėti braškes, pjaustytus persikus be kauliukų, supilti atvėsintą sirupą ir gerai susmulkinti. Gautą piure patupdyti į šaldiklį. Po geros valandos išėmus piure iš šaldiklio gerai išsukti (aš tai dariau plakimo šluotele), dėti toliau šaldyti. Po kokio pusvalandžio vėl išėmus išmakaluoti, ir taip dar keletą kartų kas pusvalandį, kol šerbetas sušąla. Jei turite ledų gaminimo mašiną, viskas gaminasi pagal instrukciją.
Taip pat šią vasarą patobulinom savo pieniško-braškinio kokteilio receptūrą. Visa patobulinimo paslaptis – saldus kondensuotas pienas. Pridedam jo keletą didelių šaukštų prie braškių-pieno kompanijos ir suplakam blenderiu ar kokteilinėje, tada dar spalvotą šiaudelį, ir vaikų džiaugsmas neišmatuojamas.
Žinau žinau, kai kas pasakytų, kad pats patikimiausias būdas atsivalgyti braškių - nusipirkti jų keletą kilogramų, nuplauti ir tiesiog sušlemšti...
.
Žinau, mieloji, būdą, kaip atsivalgyti braškių - valgyti NE LIETUVIŠKAS braškes :) Tiesiog prieš keletą dienelių padariau išvadą, kad tik lietuviškos braškės gali būti saldžios. Visokios kitokios... brrrrrrrrrrrr... Tinka tik kokteiliams. Ir tai dar reikia neapsirikti ir įpilti "nepermažai" visokių saldžių sirupėlių :)
AtsakytiPanaikintiSkanių jums "tautietiškų" braškių ! ;)