Kažkada ilsėdamasi Slovakijos kalnuose suvokiau, jog ekstremalios pramogos – ne man, nes adrenalinas atima iš manęs savikontrolę. Bet nepasakosiu šitos istorijos, labai jau juokinga jinai (gerai kad gerai baigėsi, kitaip būtų visai nejuokinga).
Graikijoj supratau, kad ilsėtis viešbutyje (man) pernelyg monotoniška ir nuobodu. Ir kad keliauti su mažu vaiku įmanoma ir smagu.
Lygiai prieš metus bastydamiesi po Alsace‘ą, Mosel‘io slėnį ir Schwarzwald‘ą supratom, kad ničnieko nenusimanom apie (gerus) vynus :D Aš nustebau, kad po n-likos metų vokiečių kalbos praktinio nenaudojimo, visai neblogai susikalbu (žinoma su vokiečiu, bet ne su elzasiečiu:). O VP taip įstrigo širdin vokiški pusryčiai viename moteliuke, kad virtą kiaušinį dabar visada valgo skystą ir su druska (brrrrrrr).Taigi priėjom prie kiaušinių. Ir kadangi Velykos jau šmėžuoja kažkur tolumoj kaip tos Schwarzwald‘o viršūnės, noriu pasiūlyti karštą užkandį su putpelių kiaušiniais šventiniam stalui. Galit pritaikyti ir svečiams, jei tokių turėsit, ir pusryčiams su šeima. Mano šeimyna palaimino šitą receptą, tik Mademoisell'ei nelabai patiko porai (per Velykas jų arba nedėsiu, arba pakeisiu kažkuo kitu).
Mažučiukai kiaušinukai mažučiuose indeliuose. Beveik kaip pas nykštukus :) Mano supratimu vištos kiaušinis čia atrodytų mažų mažiausiai įžūliai...
Putpelių kiaušinių apkepėlės su lašiša
(kiekiai apytiksliai, maždaug 4 mažiems indeliams)
1 nedidelė cukinija
1 poras (baltoji dalis)
šiek tiek sviesto
keletas šaukštų grietinėlės
keletas griežinėlių rūkytos lašišos
kokie 8 putpelių kiaušiniai
smulkintų petražolių, krapų
druskos, pipirų
.
.
Cukiniją supjaustyti degtukais, porą žiedais/pusžiedžiais ir trumpai pakepinti keptuvėje „ant sviesto“ (bet neleisti paruduoti). Paskaninti druska, pipirais.
Į vienos porcijos apkepėlių formeles pilti po arb.šaukštelį grietinėlės, išdalinti po lygiai kepintą cukiniją-porus, pabarstyti žalumynais. Išdėlioti pasmulkintą lašišą (aš dėjau tiesiog po mažą griežinėlį). Daužti ant viršaus po du putpelių kiaušinius ir aplink kiaušinius užpilti dar po kokį šaukštelį grietinėlės. Paskaninti druska ir pipirais (atidžiai, atsižvelgiant į lašišos sūrumą!).
Kepti įkaitintoje orkaitėje gal kokias 10 min. (iki kol pradeda kietėti tryniukai).
Prie apkepėlių tinka kokia nors lengva šviesi duonytė, skrudinta arba ne.Pasiilgau kelionių!
.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą