6.03.2010

Nebūtinai pusryčiams

Turiu skanų pasiūlymą... Greičiausiai savaitgalio pusryčiams, nes dažniausiai tik tuomet nuskamba tas JAUKUS klausimas “Kas šįryt pusryčiams?”

Pasiūlymą verta priimti, nes užkandėlė tikrai lengvai paruošiama, pakankamai greita (kol kepa, galite nusiprausti duše ar pasivolioti lovoj) ir netikėtai gardi. Net mano šiaip jau mėsėdis VP ją neretai 'užsako' ir čepsėdamas vis palinguoja į šalis :)

Nors rašau dabar ir galvoju... Juk nebūtinai tik pusryčiams. Žodžiu, pasiūlymas galioja ir priešpiečiams, vakarienei, pavakariams, netgi naktipiečiams...

Voila!

Ko reikės ir kaip daryti?

(kur nėra tikslių skaičių - pasikliauti savo nuojauta ir skoniu)

***

Paruoštos šaldytos sluoksniuotos tešlos (maždaug 4 lapelių)

2-3 saujų mažųjų pomidorų (cherry ar pan.)

kažkiek pomidorų pastos (pastos, jokiu būdu ne kečupo!)

100 g Ricota sūrio

50 g Mascarpone sūrio

1 kiaušinio

2-3 valg.š. smulkinto kietojo sūrio (Džiugo)

alyvuogių aliejaus pašlakstymui

druskos

maltų pipirų

šviežio baziliko, raudonėlio lapelių

galima dar alyvuogių

***

Ricota, mascarpone, kiaušinį, sūrį ir smulkintas žolytes sumaišyti dubenėlyje, paskaninti druskyte, pipiriukais. Tešlos lapelius labai plonai (faktiškai permatomai) patepti pomidorų pasta, paliekant 2-3 cm kraštelius. Tada tepti anksčiau sumaišytą masę taip pat paliekant kraštelius. Ant viršaus išmėtyti papjaustytus pomidoriukus, pašlakstyti aliejumi ir kepti 200 0C orkaitėje apie 20-25 min. (kepimo laikas gali keistis). Iškepus sudėti alyvuoges, jei nuspręsit. Ir asmeniškai rekomenduoju dar (vėl) apiberti žolytėmis J

Beje, jei negausit parduotuvėj Ricota ar Mascarpone, ne mažiau skaniai gaunasi juos abu pakeitus tiesiog Rama ar kitu panašiu sūreliu (naturaliu).

Jaukaus savaitgalio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...