2.19.2011

Jaukūs virtuvės eksperimentai: kiek kitoks pyragas

Noriu nuraminti (save ir jus:), kad šitas dienoraštis receptų dienoraščiu greičiausiai netaps, ir atvirai sakant, dedu pastangų, kad taip nenutiktų. Nes ne toks buvo mano pradinis tikslas, ne tokį tikslą sau keliu ir dabar. Be to, maisto blogų jau ir taip nors vežimais vežk. Čia įdedu tik tuos (kai kuriuos) savo virtuvės eksperimentus, kurie man atrodo jaukūs.
Kita vertus turiu įtarimą, kad visiškai atsisakyti „skaniosios“ temos nepavyks, nes maisto gaminimas (be to, kad itin glaudžiai siejasi su pirmąja mano profesija:) yra mano aistra ir dalis mano jaukumo sampratos.
Taigi dabar apie pyragą, kuriam šįkart skiriu žodį.


Tiesą sakant, negaliu nustoti galvoti apie jį ir pasitaikius pirmai progai kepsiu būtent jį. Nes buvo nenormaliai skanus, greitai paruošiamas (nepaisant to, kad neradusi pirkti miltų, kinvą į miltus maliau pati) ir kiek kitoks nei įprasti kepiniai. Taip kaip pastaruoju metu ieškau progų/būdų išvengti kvietinių miltų ir produktų, šis pyragas buvo „tiesiai į obuoliuką“. Taigi nesirūpindama galėjau šlemšti :)


 
Originaliame recepte pavadintas duona (bread), man jis vis dėlto vertas pyrago vardo.
Ypatingai gardžiai kimšom šį skanuolį su pienu, nors dažniausiai prie pyrago derinu arbatą.



Taigi 

Kinvos ir bananų pyragas

110 g kinvos (quinoa) miltų
100 g ryžių miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. kepimo sodos
1/2 arb.š. cinamono
110 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto
1 obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
2 bananai, sumaigyti šakute
60 g sukapoto juodo (70 %) šokolado
apie 80 g kapotų graikinių riešutų


Dubenyje sumaišyti visus miltus, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.
Kitame inde kiaušinius su cukrumi išplakti iki purumo. Įmaišyti sviestą. Atidžiai įmaišyti tarkuotą obuolį ir bananus. Sudėti anksčiau pasiruoštą miltų mišinį, šokoladą ir riešutus, gerai išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepti maždaug 30-35 min. iki 1800 C įkaitintoje orkaitėje. Ir viskas.

4 komentarai:

  1. nedraugauju su virtuve, bet net susigundžiau pati ką nors pasigaminti. Labai šiltas blogas ir gražios nuotraukos. Sėkmės ir linkėjimai.

    Ieva

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai tavęs prašau, sese, nenustok rašyti čia savo "skanių istorijų":) Tavo fantastiški receptukai tiesiog gelbsti, kai norisi ko nors paprasto-skanaus-greito. Kad ir tavo pasiūlyta prieskonių arbatėlė - kai po rytinio pasibėgiojimo stadione išgeriu puodelį tokios arbatos - neapsakomai maloni dienos pradžia - tonizuoja ir pakelia nuotaiką.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Ieva, džiugu kad patinka. Susidraugauk su virtuve, tai smagu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. na jei ir tave gelbsti, ses, tai nenustosiu. Kaip ir sakiau,- visai nerašyti apie maistą tiesiog negalėčiau :)
    Ačiukas ir gražių tau pasibėgiojimų.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...