Nors metų sutikimo ypatinga švente nelaikau ir jos nesureikšminu, šiaip ar taip belaukiant dvyliktos užsinori ko tai pasmaližiauti. Tai va tie ledai kompanijoj su sluoksniuotais obuolių pyragėliais buvo pats tas. Nes mano skonio receptorių suvokimu/išprusimu toks derinys yra beveik idealus, todėl kad ledai gaunasi pakankamai saldūs ir belaižydamas tik juos vienus, gali apsisaldinti iki „daugiau niekada“.
Tuo pačiu įsitikinau, kad ir be jokios mašinos (ice cream maker) galima lengvai pasigaminti fantastiškus ledus namuose. Panašu, kad tai darosi vis labiau aktualu, nes skaitant net ledų etiketes prabunda sveikas protas...
Marcipaniniai ledai:
180 ml pieno
330 ml riebios grietinėlės
90 g marcipano
2 kiaušinių trynių
40 g cukraus
330 ml riebios grietinėlės
90 g marcipano
2 kiaušinių trynių
40 g cukraus
žiupsnelio druskos
migdolų esencijos (neprivaloma)
Pieną ir grietinėlę su žiupsneliu druskos užkaitinti iki virimo. migdolų esencijos (neprivaloma)
Marcipaną supjaustyti gabaliukais, sudėti į virtuvinį kombainą ar kitą panašią mašiną, užpilti kokia puse puodelio užvirusio pieno-grietinėlės ir mašiną trumpam įjungti. Tada pasidariusią marcipano masę supilti atgal į karštą grietinėlę ir vėl pakaitinti.
Kitame inde trynius išplakti su cukrum ir nuolat maišant supilti juos į karštą grietinėlę-marcipaną. Kaitinti nuolat maišant kol masė ims tirštėti (bet nelaukti kol sutrauks trynius). Nuimti nuo kaitros ir iškart perpilti per sietelį (rekomenduoju šito žingsnio nepraleisti).
Supilti esenciją, jei naudojama.
Viską ataušinti šalto vandens vonelėje ir tuomet sodinti į šaldiklį. Po kokių 40 minučių išėmus iš šaldiklio gerai viską išmakaluoti (aš tai dariau mikseriu) ir kišti ten vėl.
Tuomet vis išimti ir vis pamakaluoti kas kokį pusvalandį ir šitaip daryti, kol ledai bus gatavi (man prireikė gal kokių 4-5 tokių pamakalavimų).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą