Morkų pyragas, ko gero, yra vienas iš tų paprastų dalykų, kuris mėgstamas visuose pasaulio galuose. Mano virtuvėje karts nuo karto sukiojasi norvegiška jo versija,- paprasta, bet ne prasta. Prisiminiau šitą kuklų saldėsį ir šiemet per Velykas (zuikiai... morkos... visa tai tinka Velykoms). Tik šventiškesnei nuotaikai sukurti pyragas šįkart buvo ‘transformuotas’ į keksiukus. Deja, antros Velykų dienos nesulaukė...
Zuikiai.... Morkos.... Juk nebūtinai tik Velykoms...
Ko reikės ir kaip daryti:
2-3 stikl. tarkuotų morkų (aš tarkavau smulkesniąja burokine)
4 kiaušiniai
250 g cukraus
100 g ištirpinto sviesto
350-400 g miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
pagal skonį kardamono
50 g kambario temperatūros sviesto
200 g Mascarpone
200 g cukraus pudros
šviežių apelsino sulčių bei tarkuotos žievelės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą