5.09.2010

Morkų keksiukai nebūtinai Velykoms


Morkų pyragas, ko gero, yra vienas iš tų paprastų dalykų, kuris mėgstamas visuose pasaulio galuose. Mano virtuvėje karts nuo karto sukiojasi norvegiška jo versija,- paprasta, bet ne prasta. Prisiminiau šitą kuklų saldėsį ir šiemet per Velykas (zuikiai... morkos... visa tai tinka Velykoms). Tik šventiškesnei nuotaikai sukurti pyragas šįkart buvo ‘transformuotas’ į keksiukus. Deja, antros Velykų dienos nesulaukė...

Zuikiai.... Morkos.... Juk nebūtinai tik Velykoms...


Ko reikės ir kaip daryti:


2-3 stikl. tarkuotų morkų (aš tarkavau smulkesniąja burokine)

4 kiaušiniai

250 g cukraus

100 g ištirpinto sviesto

350-400 g miltų

1 a.š. vanilinio cukraus

2 a.š. kepimo miltelių

pagal skonį kardamono


Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti iki šviesių putų. Supilti tirpintą sviestą ir sudėti tarkuotas morkas. Visus likusius sausus recepto dalyvius sumaišyti tarpusavyje ir supilti į tešlą. Išmaišius paskirstyti tešlą į formeles (prieš tai pasodinus ten popierines) arba supilti į riebalais pateptą formą, jei vistik norisi pyrago. Keksiukai 180º C orkaitėje turėtų kepti 10-15 min., pyragas – 15-20 min.

Glazūrai (o ji labai svarbus elementas šiame recepte) reikės:

50 g kambario temperatūros sviesto

200 g Mascarpone

200 g cukraus pudros

šviežių apelsino sulčių bei tarkuotos žievelės


Visus glazūros produktus sumaišyti ir užpilti ant atvėsintų keksiukų/pyrago.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...