Šita frazė, nuskambėjusi vienoje majonezo reklamoje, prisimenu mums sukėlė šypsenas.. Kita vertus, ji sutapo su VP požiūriu į majonezą, nes jis beveik "ant visko" tą majonezą ir deda :) Pagailo jo matant, kokius kiekius tų konservantų jis suvartoja, todėl Velykoms pagaminau "naminio" majonezo. Receptas nėra labai griežtai apibrėžtas, skonį galima "prisijaukinti" pagal save (aš atsargiau elgiausi su garstyčiom ir pipirais). Svarbu yra pernelyg neskubėti su aliejum, kitaip gali tekti viską kartoti iš pradžių. Ir žinoma, šaldytuve jis neturėtų apsistoti ilgiau kaip 3-4 dienoms.
Taigi, sumaišyti 2 trynius ir šiek tiek (1/3 a.š.) garstyčių, plakant pradėti po truputį pilti aliejų. Neskubėti! Ir nesustoti plakti :) Taip neskubant supilti 100-150 ml aliejaus. Tinka įvairūs aliejai, kurie neturi specifinio skonio ir aromato. Pabaigoje paskaninti majonezą citrinos sultimis, druska, pipirais. Vartoti saikingai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą